Medici plătiți mai mult decât au lucrat - Raport

Inspectorii Curții de Conturi Gorj au descoperit o serie de nereguli la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, legate de majorarea nelegală a cheltuielilor de personal. Mai exact mai multor medici din blocul operator din locația ”Tudor Vladimirescu” le-au fost plătite de către unitatea medicală ore mai multe decât cele lucrate efectiv în sala de operație. Și asta nu este tot. Alți doi specialiști au încasat sume de bani mai mari decât cele cuvenite pentru concediile de odihnă neefectuate.

Nu mai putin de 127.000 de lei s-au plătit în plus pe sporuri medicilor din blocul operator, pentru ore pe care nu le-au efectuat. 

”Din verificarea documentelor privind salarizarea personalului medical - medici din cadrul spitalului, s-a constatat faptul că, în anul 2023, au beneficiat de sporul pentru condiții de muncă aferent activității desfășurate în blocul operator (respectiv 65%) pentru un număr de ore mai mare decât cel efectiv lucrat în cadrul blocului operator, așa cum rezultă din Registrele Protocol puse la dispoziția echipei de audit. În baza pontajelor lunare au fost întocmite ștatele de plată, fiind plătite în mod eronat un număr de ore mai mare decât cele efectiv lucrate în blocul operator. Astfel, în anul 2023, au fost efectuate cheltuieli de personal cu încălcarea cadrului legal în sumă totală de 127.651 lei (124.842 lei salariu brut și 2.809 lei contribuția asiguratorie de muncă aferentă datorată de angajator)”, se arată în raportul Curții de Conturi Gorj.

Spitalul Județean de Urgneță din Târgu-Jiu a plătit bani în plus și pentru concediile de odihnă neefectuate de doi medici care au părăsit unitatea medicală.

”S-a stabilit plata eronată a unor drepturi salariale reprezentând contravaloarea concediului de odihnă neefectuat, unor salariați ale căror raporturi de activitate au încetat. Din verificarea salariaților care și-au încetat în cursul anului 2023 contractul individual de muncă, s-a constatat faptul că, în mod eronat, pentru un număr de 2 foști salariați s-au efectuat plăți eronate reprezentând contravaloarea concediului de odihnă neefectuat, în sensul că aceasta a fost achitată în două luni consecutive pentru fiecare din aceștia, astfel fiind efectuate de către entitatea auditată cheltuieli nelegale în suma de 34.546 lei (33.786 lei salariu brut și 760 lei contribuția asiguratorie de muncă aferentă datorată de angajator)”, se mai arată în raport.

Documentul poate fi contestat de spital în instanță.

Vizualizări: 1,295

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: