Cum s-a aflat de pauza de cafea a ambulanței în misiune

Trei salariați ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj au dat deja notă explicativă după incidentul de luna trecută, când o pacientă care trebuia să ajungă la București să fie operată a așteptat aproape o jumătate de oră în mașină pentru că echipajul a oprit într-o benzinărie la cafea. Alți doi angajați vor da explicații săptămâna viitoare, acum fiind în concediu de odihnă programat. 

Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, incidentul a avut loc pe 16 septembrie. Ambulanța transporta o pacientă de la Târgu Jiu la București. Avea o fractură la picior și urma să fie supusă unei intervenții chirurgicale. Pe drum, la Horezu, echipajul a făcut o pauză de aproape o jumătate de oră. A oprit fără explicații în benzinărie.

Acolo s-a intersectat cu un alt echipaj care venea de la București, de la un alt transfer, dar fără pacient. 

În tot acest timp, pacienta din ambulanță nu știa ce s-a întâmplat. Ea a sunat un alt angajat de la Ambulanță să întrebe dacă știe de ce a fost oprită salvarea. „A sunat un coleg de la Serviciul de Ambulanță, cu care era în relaţii de prietenie, pentru a-l întreba ce se întâmplă de a rămas singură în ambulanţă”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. 

Datele de pe GPS-ul autospecialelor au confirmat pauza și a fost demarată o anchetă administrativă care vizează ambele echipaje și asistena șefă.

“Echipajul a făcut o pauză nejustificată, consider eu, de 27 de minute într-o staţie peco de la Horezu. Din moment ce era o solicitare pentru a ajunge de urgenţă la acel spital, din punctul nostru de vedere, acest lucru este o urgenţă. Categoric, echipajul, şeful de echipaj, care era asistentul medical în cazul de faţă, el răspunde în orice situaţie de pacientul pe care îl transportă”, a mai precizat Tătaru.

Acesta a mai subliniat că, potrivit protocolului, salvarea aflată în misiune poate opri doar din motive ce țin de sănătatea pacientului.

Vizualizări: 1,284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: