Criză în Baia de Fier: Cum arată apa pentru care cetățenii sunt executați silit

Un locuitor din comuna gorjeană Baia de Fier a surprins în imagini situația critică din gospodăria sa, unde apa furnizată prin rețeaua publică este murdară, plină de impurități și nepotabilă. Fotografia arată apa extrem de contaminată ce curge dintr-un robinet, o realitate cu care se confruntă tot mai mulți locuitori din comunitate.


Problema lipsei unei surse de apă curate afectează de mult timp Baia de Fier, iar cetățenii sunt revoltați, în special în contextul în care operatorul local de apă, Aparegio, trimite somații și începe executări silite pentru neplata facturilor la apă. În plus, aceștia nu au semnat contracte la apă.

În loc să primească o soluție legate de calitatea apei, mulți dintre cetățeni sunt presați să plătească pentru un serviciu de bază de care nu beneficiază în mod corespunzător.

Comunitatea cere intervenția autorităților locale și județene pentru remedierea situației și furnizarea unei ape potabile conforme cu normele de sănătate publică.

Acum câteva zile, mai mulți cetățeni au protestat la primărie, cerând primarului Dumitru Turbăceanu să rezolve problema pe care a creat-o în 2021, când a predat rețeaua de apă și canalizare.

Consilierul județean Mihai Olaru a ridicat și azi, în ședința Consiliului Județean Gorj, problema apei din Baia de Fier, însă autoritățile nu au luat nicio măsură.
 
Olaru a mai atras atenția că nu există nicio măsurare ori un raport, deși l-a solicitat în ședință, cu privire la calitatea serviciilor și eficiența și stadiul investițiilor pe care le face Aparegio.

Vizualizări: 521

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: