Au luat vouchere pe care nu le aveau prinse în contract

Inspectorii Curții de Conturi Gorj au descoperit, în urma unui control făcut la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu, că au fost acordate unele indemnizații managerului și membrilor comitetului director fără ca acestea să fie prevăzute în actele administrative încheiate cu unitatea medicale. Mai exact comitetul director a primit vouchere de vacanță și indemnizație de hrană, deși aceste drepturi salariale nu au fost prinse în contractual de management.

”În cadrul spitalului public se organizează și funcționează un comitet director, format din manager, director medical , director financiar contabil și director de îngrijiri. În cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, funcțiile de manager și director financiar contabil au fost ocupate ca urmare a scoaterii posturilor la concurs în anul 2021, iar pentru funcțiile de director medical și director de îngrijiri au fost emise dispoziții pentru numirea în regim de interimat.

Din verificarea drepturilor salariale acordate, conform ștatelor de plată aferente anului 2023, s-a constatat că, comitetul director format din 4 membri, au beneficiat de indemnizație de hrană și vouchere de vacanță, stabilite proporțional cu timpul efectiv lucrat, în sumă totală de 18.928 lei, (13.128 lei normă hrană și 5.800 lei vouchere de vacanță).

Acestea nu au fost stabilite în mod expres în contractul de management, contractul de administrare al directorului economic și nici în dispozițiile de numire ale directorului medical și directorului de îngrijiri.

Se constată că deși, drepturile de natura salarială menționate mai sus, trebuiau acordate potrivit legii, acestea nu au fost menționate distinct în actele administrative de numire a membrilor comitetului director, deși au fost plătite, situația fiind remediată de entitate în timpul verificării, prin semnarea unor acte adiționale care stipulează expres obligativitatea angajatorului de a acorda norma de hrană și voucherele de vacanță în conformitate cu prevederile legale”, se arată în raportul Curții de Conturi Gorj.

Vizualizări: 537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: