Primarul confundă omologarea cu clasificarea. Stadionul din Târgu Jiu nu e omologat de UEFA

Primarul Marcel Romanescu afirmă că stadionul de la Târgu Jiu poate găzdui orice competiție sportivă şi că ar fi omologat din momentul în care a fost construit. Edilul confundă însă clasificarea stadioanelor dată de UEFA după construirea acestora, în categoriile 1-4, cu omologarea stadioanelor, care este un proces diferit, se face pe competiţie sau sezon, în cazul meciurilor naţionale sau din cupele europene, sau pe meci, în cazul jocurilor internaţionale.

Având pregătire în domeniul fotbalului edilul din Târgu Jiu ţine să îl contrazică pe şeful FRF, Răzvan Burleanu, care a dezvăluit săptămâna trecută că nu se pot organiza meciuri ale echipei naţionale pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Primarul Marcel Romanescu, fost arbitru, e adevărat doar la nivel de judeţ, susţine că stadionul din Târgu Jiu e omologat de UEFA, edilul fiind însă în eroare pentru că un stadion omologat UEFA a găzduit măcar un meci internaţional, iar dacă se va disputa acolo un alt meci se va omologa din nou.

Edilul confundă, probabil, clasificarea stadioanelor, făcută de UEFA după construirea lor şi introducerea în baza de date a UEFA ca stadioane de categoriile 1-4, cu omologarea UEFA, care e o procedură care se realizează doar de către reprezentanţi ai forului european, la solicitarea unui club implicat în competiţii europene, caz în care se face o omologare pe sezonul respectiv, sau la solicitarea FRF, în cazul meciurilor echipelor naţionale, caz în care omologarea se face pentru meciul respectiv.

Edilul din Târgu Jiu a venit cu precizări în faţa presei locale după ce, în presa centrală, au apărut informații  referitoare la faptul că arena nu este omologată de către UEFA. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat că echipa naţională a României nu poate lua în calcul varianta Stadionului Municipal din Târgu Jiu. „Nu am promis că ducem echipa naţională decât acolo unde infrastructura permite. La Târgu Jiu am fost şi am spus acum două săptămâni că prima reprezentativă nu poate juca din considerente logistice impuse de UEFA. Pentru Târgu Jiu am vorbit pentru U21 şi U20 dacă suprafaţa de joc va corespunde", a declarat Răzvan Burleanu în vizita sa oficială de la Craiova, după ce la Târgu Jiu precizase că va fi inspectat terenul pentru a se vedea starea gazonului: „O să trimitem la Târgu Jiu o echipă în perioada următoare ca să ne putem asigura că calitatea gazonului este aceea de care avem nevoie pentru un meci internațional de juniori”.

Mai mult, primarul Marcel Romanescu a declarat presei locale că s-a interpretat greşit ce a spus Burleanu şi că sunt anumite interese în spatele declaraţiei şefului FRF: „Cred că e o interpretare greşită a ceea ce s-a tot declarat în presa naţională. Eu pot să văd în spatele acestor declaraţii şi anumite interese, în primul rând de a putea pune o pată asupra imaginii autorității publice locale şi a celor care administrează Stadionul Municipal. Stadionul Municipal este omologat din momentul în care a fost construit, a fost construit ca stadion pe care se  pot desfăşura tot genul de competiţii. Nu există vreo restricţie în privinţa desfăşurării competiţiilor sau nu există vreo condiţionalitate pe care noi să nu o fi respectat”. Edilul a confundat astfel omologarea făcută de UEFA la fiecare meci internaţional cu clasificarea, care poate fi la un moment dat chiar de categoria Elite, dar dacă nu sunt respectate destinaţiile iniţiale ale spaţiilor interioare ale stadionului acesta nu poate primi şi omologarea.

O greşeală mult mai gravă decât aceasta a fost făcută de un fost director al Direcţiei de Patrimoniu care a solicitat unui observator FRF, trimis să omologheze terenul din Târgu Jiu pentru meciurile din Liga 2 ale unei echipe locale, ca omologarea să fie făcută de către Primăria Târgu Jiu. În condiţiile în care se ştie clar că omologarea nu se poate face de către proprietarul stadionului ci de către clubul / echipa care organizează competiţii pe stadion. Pentru că stadionul poate fi omologat chiar şi pentru competiţii de atletism.

Galerie foto




Vizualizări: 1,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: