Universitatea Craiova s-a mai despărţit de un jucător străin

După Raul Silva, Alexandru Mateiu, Atanas Trică şi Pyry Soiri, David Sala şi Alexandru Cîmpanu, Universitatea Craiova s-a mai despărţit de un jucător, chiar înaintea începerii campionatului.  Fundaşul croat Karlo Tomaşec (20 de ani) a părăsit Bănia, la un an şi jumătate de când s-a alăturat Universităţii Craiova. 

Tomaşec a fost adus la Ştiinţa împreună cu compatriotul său, Juraj Badelj, în ianuarie 2023, cei doi fiind consideraţi „două tinere talente ale fotbalului croat”.

Deşi mai avea încă trei ani de contract cu formaţia craioveană, Karlo Tomaşec nu s-a impus, el evoluând la prima echipă numai în stagiile de pregătire şi în meciurile amicale, în rest jucând numai la formaţia-satelit a clubului, care a fost desfiinţată în vara aceasta de Mihai Rotaru.

Karlo Tomaşec era mai bine cotat decât Juraj Badelj, atunci când cei doi au ajuns în Bănie. Ambii evoluaseră la Rudes, în ţara natală, înainte de a semna cu Universitatea Craiova contracte pe 4 ani şi jumătate.

Între timp, Badelj s-a impus la prima echipă şi a avut apariţii apreciate, fiind convocat inclusiv la naţionala U21 a Croaţiei, în timp ce Tomaşec a stagnat, jucând numai la „satelitul” Ştiinţei.

Într-un an şi jumătate, Tomaşec nu a reuşit să debuteze la prima echipă, chiar dacă aceasta a avut în dese rânduri probleme cu fundaşii centrali, el fiind trecut numai pe foaia de joc la câteva partide.

Vizualizări: 7,189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: