Cine este în semifinale la Euro 2024 și când se joacă meciurile!

Se știu toate cele patru echipe naționale care au obținut calificarea în semifinalele de la Campionatul European de fotbal din Germania. Spania - Franța și Olanda - Anglia sunt cele două semifinale de la Euro 2024. 

Fiecare din cele patru echipe naționale a avut un meci extrem de complicat în „sferturi” iar trei dintre ele au avut nevoie de prelungiri pentru a obține „biletele” pentru semifinale.

Spania a condus cu 1-0 până spre final, dar a fost egalată în minutul 89. În cele din urmă, selecționata lui Luis de la Fuente a dat lovitura în prelungiri, grație reușitei lui Mikel Merino, și s-a calificat în semifinale.

Franța nu numai că a avut nevoie de prelungiri, ci și de lovituri de departajare pentru a ajunge în penultimul act al competiției. A remizat cu Portugalia, scor 0-0 după 120 de minute și s-a impus la loviturile de departajare, după ce niciun jucător francez nu a ratat. Joao Felix nu a reușit să înscrie de la punctul cu var, iar francezii se vor duela cu spaniolii.

Cealaltă finalistă se va alege dintre Olanda și Anglia. Olanda a fost chiar adversara României din „optimile” Euro 2024. Batavii ne-au învins fără drept de apel, scor 3-0, și au revenit și în meciul din „sferturi” cu Turcia. Deși au fost conduși, olandezii au întors rezultatul și luptă pentru calificarea în marea finală.

Anglia nu a impresionat la acest turneu final. Selecționata lui Southgate s-a chinuit teribil cu Slovacia în „optimi” și cu Elveția în „sferturi”. A avut nevoie de prelungiri în ambele meciuri pentru a se califica. În „optimi” a câștigat în prelungiri, iar în „sferturi” s-a impus la loviturile de departajare.

Finala va avea loc pe 14 iulie, pe Olympiastadion, din Berlin, de la ora 22:00. Spania a avut parte de un test dificil în „sferturi”, chiar cu țara gazdă, Germania.

Programul complet al semifinalelor de la Euro 2024

Marți, 9 iulie

    Spania - Franța, ora 22:00, Allianz Arena, Munchen

Miercuri, 10 iulie

    Olanda - Anglia, ora 22:00, Signal Iduna Park, Dortmund

Vizualizări: 2,475

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: