Un club celebru riscă excluderea din fotbal

Clubul Benfica Lisabona e acuzat de corupție și infracțiuni financiare. Parchetul portughez a explicat că Benfica și fostul său președinte, Luis Filipe Vieira, sunt vinovați de mai multe infracțiuni de corupție și a cerut suspendarea acestora din fotbal, potrivit as.com.

Actualului președinte al clubului, Rui Costa, i s-a cerut să depună mărturie împotriva clubului. Zece persoane care ar fi implicate în infracțiuni de corupție activă și pasivă, dar și pentru comportament „antisportiv” și infracțiuni de fraudă fiscală între 2016 și 2019.

Luis Filipe Vieira a părăsit funcția de la Benfica în iulie 2021, după 18 ani. El a fost arestat în cadrul unei alte anchete, alături de fiul său și alți doi oameni de afaceri.

Benfica se apără și numește acuzațiile ca fiind nefondate: „Benfica și avocații săi vor analiza în detaliu acuzația de care au fost notificați astăzi și care consideră Benfica responsabilă, din cauza unor presupuse fapte imputate fostului său președinte și unui fost consilier. Să nu existe nicio îndoială că Benfica se va apăra, fără ezitare, împotriva tuturor acuzațiilor nefondate (și din ceea ce am putut analiza, acestea sunt nefondate), precum și împotriva a tot ceea ce afectează sau ar fi putut afecta drepturile și interesele sale”.

Benfica este cel mai titrat club din Portugalia, cu un palmares impresionant de 38 de titluri de campion al țării, 26 de cupe ale Portugaliei și două trofee de Cupa Campionilor Europeni, actualul Champions League.

Vizualizări: 627

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: