Soluții simple pentru a drege mâncarea prea picantă!

Limita dintre ușor picant și prea picant e ușor de depășit și dacă scăpăm prea mult ardei iute în mâncare s-ar putea să nu mai fie atât de savuroasă. Dacă mâncarea a ieșit foarte picantă trebuie să știți că există însă soluții simple pentru a o drege.

Dacă ați scăpat prea mult ardei iute, boia sau piper în mâncare, aceasta poate deveni imposibil de servit. Există însă câteva trucuri simple pentru a drege o supă, o tocăniță sau un sos pentru a nu ne lua gura foc.

Cel mai simplu este să dregem o supă sau o ciorbă. Putem să mai adăugăm puțină apă și am cam rezolvat situația. De asemenea, puțin orez în supă, atenuează de asemenea iuțeala.

În ceea ce privește un sos extrem de picant, există soluții simple în funcție de preparat. Laptele dulce, iaurtul sau smântâna pentru gătit sunt excelente și pot fi folosite pentru a „repara“ un sos mult prea iute. O substanță care se găsește în lactate anihilează moleculele de capsaicină care dau gustul foarte iute.

Dacă ați făcut un sos mult prea picant, dar l-ați amestecat deja cu paste de exemplu, puteți folosi puțin zahăr. Acesta va mai domoli puțin efectul ardeiului iute.

Sucul de lămâie sau vinul sec pot atenua de asemenea gustul extrem picant. O altă soluție simplă este untul topit, care se poate adăuga în sos. Și puțină făină amestecată bine cu sosul poate tempera iuțeala. Și amidonul poate fi o soluție excelentă dacă mâncarea este prea picantă. 

Dacă adăugați ardei iute în procesul de gătire trebuie să știți că aroma se va resimți la adevărata intensitate după câteva minute așa că degeaba gustați imediat.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: