Rețetă de gogoșari umpluți cu conopidă
Reţeta de gogoşari umpluţi cu conopidă este destul de simplă şi care nu necesită mult timp pentru a fi preparată. Rezultatul este unul excelent pentru murăturile pe care le vom consuma iarna.
Reţeta de gogoşari umpluţi cu conopidă este una care merită încercată de orice gospodină şi va avea cu siguranţă succes la mesele festive şi nu numai.
Ingrediente:
5 kg gogoșari
3 kg conopidă
zahăr
sare
condimente
oțet
hrean
Mod de preparare:
Curățăm gogoșarii de semințe iar conopida o desfacem buchețele. Așezăm conopida într-un vas cu apă și oțet şi umplem apoi gogoșarii cu conopidă, pe urmă îi repartizăm în borcane. La un borcan de 800 g adăugăm o lingură de sare, 2 linguri de zahăr, 100 ml de oțet, condimente pentru murături și apă. Printre ardei sau deasupra punem bucăți de hrean.
Punem apoi borcanele în cuptor la temperatura de 180 de grade, timp de 40 de minute pentru sterilizare.