Cum să faci clătite care să nu se lipsească de tigaie!

Există un secret care face ca aluatul pentru clătite ca să nu se lipească de tigaie și acestea să rămână pufoase și a doua zi. Desertul nu conține multe ingrediente și se poate realiza lejer și fără prea mari bătăi de cap.

Clătitele sunt desertul cel mai des pregătit la restaurante, precum și în casele românilor. Pentru a evita lipirea clătitelor de tigaie e foarte important să se țină cont de câteva reguli nescrise.

Una dintre acestea spune că în aluat trebuie să se pună un ingredient secret dar este unul care se găsește în frigiderele oamenilor. Bucătarii de top obișnuiesc să apeleze la unt sau ulei atunci când fac această rețetă. De preferat, untul trebuie să fie topit în prealabil. Dacă se adaugă unt în compoziția de la clătite acestea nu se vor mai lipi de tigaie. În plus, se vor menține moi și a doua zi, fără să se usuce sau să se întărească pe margini.

Cei care mulți chefi folosesc între 30 și 50 grame de unt. În plus, nu va mai fi nevoie să pui ulei în tigaie atunci când le prăjești.

Un alt truc important în privința acestui desert are legătură tot cu un ingredient secret. Unele rețete arată că se poate adăuga în compoziție o cantitate mică de griș care are rolul de a face clătitele mai pufoase.

Totodată, unele femei spun că e bine ca acestea să fie cât mai subțiri pentru a evita să se întărească pe margini. Dacă ți-a mai rămas compoziție și vrei să o pregătești a doua zi trebuie să păstrezi aluatul la frigider, acoperit cu folie alimentară.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: