Ce ingredient nu trebuie să lipsească de la varza murată!

Varza murată este un aliment des folosit în sezonul rece așa că butoiul cu varză nu lipsește din gospodăriile românilor. Unii dintre ei o consumă într-o salată alături de piper, boia și puțin ulei, iar alții în tradiționalele sarmale. 

Bucătarii profesioniști știu rețeta tradițională și știu și ce ingredient nu ar trebui să lipsească din varza murată. Pentru cele mai bune rezultate, în butoi se mai pun, pe lângă varză, mai multe condimente și ierburi aromatice precum hreanul, cimbrul, boabe de porumb și gutui.

Ingrediente pentru 20 și 25 de verze, potrivite ca mărime:

    10 bucăți de hrean

    10 legături de cimbru uscat

    patru sau cinci pumni boabe de porumb

    un kilogram și jumătate de sare grunjoasă

    un pahar de piper boabe

    trei sau patru gutui galbene

Gospodinele mai au însă un truc cu rezultate senzaționale iar ingredientul nelipsit este mărarul. La cantitățile de mai sus, sunt suficiente 20 de bețe de mărar. Varza murată și zeama vor căpăta astfel un gust subtil și o aromă plăcută, cu note de anason.

Unele elemente din compoziția mărarului au proprietăți antibacteriene și antioxidante. Pus în butoiul sau borcanul cu murături, va ajuta la menținerea prospețimii și calității verzei, pe parcursul procesului de fermentare, prevenind dezvoltarea bacteriilor dăunătoare.

Bețele de mărar păstrează și textura crocantă a foilor de varză, ceea ce înseamnă că vor fi perfecte pentru sarmalele cu care îți vei încânta familia și musafirii.

Vizualizări: 2,251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: