Chiftele rapide cu dovlecel și cartofi!

O rețetă ușor de pregătit este cea de chiftele din dovlecei și cartofi. Nu diferă prea mult de rețeta clasică de chiftele doar că lipsește carnea din compoziție.

Aceste chiftele sunt nu doar savuroase, ci și sănătoase, fiind preparate dintr-un mix bogat de legume și ierburi proaspete. Sunt potrivite pentru orice ocazie și pot fi servite ca gustare, garnitură sau fel principal vegetarian.

Ingrediente:

    1 dovlecel ras

    2 cartofi rași

    1 ceapă tocată mărunt

    2 morcovi rași

    Pătrunjel proaspăt, tocat fin

    2 ouă

    4-6 linguri de pesmet

    Brânză la alegere (cheddar, mozzarella sau preferata ta)

    Ulei pentru prăjit

    Sare și piper după gust

    Opțional: piper pentru un plus de savoare

Mod de pregătire: 

Feliați subțire dovlecelul, adăugați sare și lăsați-l câteva minute pentru a elimina excesul de apă. 

Tocați mărunt ceapa și pătrunjelul apoi curățați și răzuiți morcovii și cartofii, apoi scurgeți-i bine pentru a elimina surplusul de apă.

Într-un bol mare, combinați dovlecelul stors, cartofii, ceapa, morcovii și pătrunjelul. Dacă doriți, adăugați brânză. Adăugați ouăle bătute bine, sare și piper după gust și apoi puneți 4-6 linguri de pesmet pentru a lega compoziția.

Încălziți uleiul într-o tigaie mare la foc mediu și formați chiftele mici din amestec și prăjiți-le pe ambele părți până devin aurii și bine gătite (aproximativ 8-10 minute pe fiecare parte).

Garnisiți chiftelele calde cu o lingură de iaurt sau smântână amestecată cu usturoi și serviți-le cu o salată crocantă sau sosul vostru preferat.

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: