Salata de dovlecei, mai gustoasă decât salata de vinete!
În perioada de vară când dovleceii se găsesc în piețe sau în grădini puteți pregăti o salată de dovlecei. Este mult mai gustoasă decât o altă salată de sezon, cea de vinete.
Salata de dovlecei va deveni, poate, cel mai râvnit fel de mâncare după ce o veți pregăti după această rețetă. Pentru că este gustoasă, sănătoasă și deloc pretențioasă va fi preferată de gospodinele care o vor încerca.
Ingrediente:
– 3 căței de usturoi
– apă
– un gălbenuș de ou
– 250 ml ulei
– două linguri de muștar
– 3 dovlecei mari
– sare după gust
– 140 g iaurt gras
Mod de preparare:
Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două, scobește-i de semințe, apoi dă-i pe răzătoarea mare.
Pune apa, cu sare, pe foc, într-o oală încăpătoare iar când începe să fiarbă, pune dovleceii dați pe răzătoare. Lasă la foc mediu, până când sunt fierți apoi pune-i în strecurătoare, pune-i sub un jet de apă rece și lasă-i ă se scurgă de apă.
Prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei apoi curăță usturoiul și pisează-l!
Amestecă dovlecelul scurs cu maioneză și iaurt, condimentează cu sare după gust, adaugă usturoiul și amestecă bine. Servește cu pâine prăjită, ceapă roșie și câteva roșii.