Rețeta de supă cremă de roșii cu parmezan și busuioc!
Dacă vă doriți o supă răcoritoare, de vară, acum este momentul să pregătiți supa cremă de roșii. Pentru o supă reușită trebuie să alegeți ingredientele ce dau savoare acestei supe cremă.
Deoarece aceasta este o supă pe bază de roșii, este important să compensați aciditatea cu câteva ingrediente cheie. Folosiți o combinație de smântână, parmezan și puțin zahăr pentru a echilibra supa.
Ingrediente:
Unt – folosește unt nesărat pentru a călii ceapa
Ceapă galbenă – pare multă ceapă, dar dispare în supă adăugând o dulceață echilibrată
Usturoi – veți avea nevoie de 1 lingură tocată din aproximativ 3 căței
Roșii zdrobite – cu sucul lor
Supa de pui – pentru cea mai bună aromă, folosiți supa de pui de casă
Busuioc – toacă și adaugă 1/4 cană busuioc proaspăt, plus mai mult pentru a servi. Frunzele de busuioc se zdrobesc ușor, așa că toacă prin stivuire o grămadă de frunze, apoi rulează-le și se taie-le în fâșii subțiri.
Zahăr – Este doar 1 lingură, dar e necesar pentru a combate aciditatea roșiilor.
Piper negru – începeți cu 1/2 linguriță și adăugați mai mult după gust
Parmezan – adaugă salinitate supei și echilibrează aciditatea.
Mod de preparare:
Încălziți o oală la foc mediu și topiți în 4 linguri de unt apoi căliți ceapa până se înmoaie și devine aurie (10-12 min). Adăugați usturoiul tocat și mai căliți încă un minut.
Pregătiți baza de supă de roșii - 1 kg roșii zdrobite cu sucul lor, supa de pui, busuiocul tocat, zahărul și piperul negru. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul, se acoperă parțial și se fierbe 10 minute.
Mixați dacă doriți - folosiți un blender de imersie în oală sau amestecați în loturi folosind un blender și puneți supa înapoi în oală.
Adăugați smântână și parmezan - amestecați smântâna groasă și parmezanul mărunțit. Reveniți la fiert și asezonați după gust, dacă este necesar.
Se pune în boluri calde și se ornează cu mai mult parmezan și busuioc.