Ce să pui în supa de roșii ca să fie mai răcoritoare!

Supa de roșii este ideală pe caniculă putând fi consumată rece. Pentru o supă delicioasă trebuie să adăugați ingredientul secret pe care îl folosesc italienii.

Supa de roșii este o adevărată delicatesă și foarte sănătoasă. În această perioadă foarte caldă se recomandă o rețetă de supă de roșii răcoritoare, cu câteva ingrediente inedite.

Supa de roșii cu mentă și busuioc este dulce-acrișoară, iar rețetă nu este complicată deloc. Rezultatul este unul delicios și răcoros, perfect pentru această perioadă din an caniculară.

Ingrediente:

    6 roșii mari

    1 cartof mare

    1 ceapă mare

    2 linguri pastă de tomate

    3 căței de usturoi

    3 linguri de ulei de măsline

    1 ardei iute roșu

    2 linguri busuioc tocat

    1 lingură mentă tocată

    1 linguriță de zahăr

    sare

    piper

    crutoane

    smântână dulce

Mod de preparare:

Începem prin a decoji roșiile, după care le vom tăia. Cartofii îi tăiem cubulețe, curățăm ceapa și usturoiul, scoatem semințele ardeiului și îl tocăm, după care încingem uleiul într-o oală încăpătoare. Adăugați și sotați 30 de secunde ceapa, usturoiul și ardeiul iute, iar mai apoi adăugați roșiile tocate și pasta de tomate. Amestecați des și bine. După aceea adăugați cartofii și 1 litru de apă.

Trebuie să aveți în vedere un lucru important: cantitatea de apă adăugată depinde de cât de mari și zemoase sunt roșiile și cât de concentrată este pasta de tomate.

Vom fierbe circa 35-40 de minute totul până când cartofii au fiert foarte bine. După aceea, adăugăm menta, busuiocul, zahărul, sarea și piperul, desigur, după gust. Lăsați să mai dea în câteva clocote pentru a vă asigura că totul este fiert bine.

După aceea pasați totul cu un blender sau un robot de bucătărie, dacă aveți unul disponibil, iar dacă doriți, strecurați toată compoziția. Supa de roșii cu busuioc și mentă se servește la temperatura camerei, decorată cu smântână dulce și câteva crutoane.

Timpul de pregătire este de circa 10 minute, iar ce de gătire nu ar trebui să dureze mai mul de o oră. 

Vizualizări: 4,777

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: