Mâncare simplă, de sezon: cartofi cu ceapă și roșii!
Unul dintre cele mai simple preparate de sezon, pentru care găsiți legume proaspete pe perioada de vară este mâncarea de cartofi cu ceapă și roșii. Se poate pregăti rapid iar ingredientele folosite sunt simplu de găsit.
Mâncarea de cartofi cu ceapă și roșii este gustoasă și sățioasă, mai ales acum, pe timp de vară. Se poate pregăti rapid și nu trebuie să stai mult în bucătărie.
Ingrediente:
50 ml ulei de măsline
140 g ceapă galbenă
500 g cartofi
15 g pătrunjel proaspăt
5 g usturoi
2 g piper
3 g amestec condimente
2 g pudră de chimen
5 g sare
350 g roșii
Mod de preparare:
Decojește roșiile și pune-le într-un blender. Mărunțește-le până obții o pastă fină.
Curăță și taie cartofii în bucăți, apoi curăță și toacă ceapa galbenă și toacă mărunt pătrunjelul.
Încălzește uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu, adaugă ceapa galbenă și călește-o câteva minute apoi adaugă cartofii și pătrunjelul și gătește-le împreună timp de un minut.
Adaugă usturoiul, piperul, pudra de chimen, amestecul de condimente, sarea și pasta obținută din roșii. Acoperă totul și gătește la foc mare. Când începe să fiarbă, redu focul și gătește, acoperit, timp de 20-25 de minute sau până când cartofii sunt moi.