Sfaturi pentru alegerea unui pepene copt si dulce

Un pepene roșu e destul de greu de ales și poți să ajungi să faci o alegere nefericită. De aceea este important să ții cont de unele sfaturi pentru a alege un pepene verde delicios și suculent.

Începeți prin a examina tulpina din codița pepenelui. Dacă are o tentă verde, înseamnă că pepenele verde a fost cules prea devreme, înainte de a ajunge la nivelul optim de coacere.

În cazul în care este maro înseamnă că pepenele verde a fost recoltat după ce a fost complet copt. Apoi concentrează-ți atenția asupra punctului galben de pe pepene verde.

Dacă pata galbenă este absentă sau este înlocuită cu o pată albă, înseamnă că pepenele nu a fost expus la suficientă lumină solară pentru o coacere adecvată. În schimb, o pată galbenă mare indică un pepene verde complet copt.

Pentru a determina dacă un pepene nu este copt, încercați să strângeți puțin pepenele. Dacă pepenele verde pare excesiv de ferm acesta este un indiciu că nu a atins încă maturitatea optimă. Când un pepene verde este perfect copt, coaja lui trebuie să fie puțin flexibilă.

Bateți ușor pepenele verde cu degetul arătător ușor curbat. Un sunet scobit indică faptul că fructul este suculent. 

Când se examinează un pepene verde complet copt, pe pielea acestuia pot fi observate linii alternante clare. În schimb, dacă modelul de pe coajă pare confuz, înseamnă că fructul a fost cules prea devreme. 

Este indicat să evitați cumpărarea de pepeni care prezintă pete mari, vizibile.

Vizualizări: 1,289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: