Rețetă simplă de înghețată de casă cu cireșe!
Înghețata de cireșe este fină și aromată, fiind absolut delicioasă în această perioadă în care au apărut cireșele de mai. Este o rețetă simplă care merită încercată acasă.
Dacă aveți norocul de a beneficia de un cireș de mai în grădină nu va fi deloc greu să preparați o înghețată de cireșe.
Ingrediente:
2 gălbenușuri
120 g zahăr
200 ml lapte
200 g cireșe
100 g zahăr
5 g pectină
200 ml smântână pentru frișcă 33-36%
Mod de preparare:
Zdrobim cireșele cu un blender vertical după care le transferăm într-o cratiță. Adăugăm 100 g zahăr, pectina și, amestecând continuu pe foc moderat, aducem compoziția la punctul de fierbere și o fierbem timp de 2 minute. Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Punem gălbenușurile într-o cratiță și le omogenizăm. Încorporăm 120 g zahăr după care încorporăm treptat și laptele. Punem cratița pe foc mediu, amestecăm continuu cu telul până compoziția dă în clocot, după care o fierbem timp de 1 minut.
Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Mixăm smântână pentru frișcă după care încorporăm crema pregătită anterior, cu mixerul. Amestecăm bine compoziția de cireșe după care o încorporăm în amestecul cu frișcă.
Transferăm compoziția într-un vas, acoperim cu folie și dăm la congelator pentru minim 3 ore și înghețata e gata.