Cum păstrezi cozonacul proaspăt și după Paște!

Poți să păstrezi cozonacul proaspăt și după Paște dacă ai copt mai mulți cozonaci pentru sărbători. Există niște trucuri simple cu ajutorul cărora te poți bucura de el mai multă vreme.

Cozonacul este unul dintre preparatele vedetă de pe masa de Paște. Sunt gospodine care aleg să îl prepare acasă, după rețete tradiționale, în timp ce alte persoane îl cumpără gata făcut, fie din cofetării, fie din magazine.

Indiferent de locul de unde achiziționăm cozonacul, s-ar putea să observăm după câteva zile că acesta nu mai are aceeași textură. Uneori cozonacul se usucă, alteori gustul parcă nu mai este același.

Sunt anumite trucuri care te ajută să te bucuri de un preparat moale, dar și gustos, pentru o perioadă mai lungă de timp și nu e deloc dificil.

Dacă ai preparat cozonac acasă, după ce s-a răcit, ai grijă să îl înfășori într-o folie alimentară. De asemenea, cel mai bine ar fi ca acesta să fie păstrat într-un loc răcoros și uscat, precum un balcon sau într-un dulap.

Și tigaia emailată poate fi de mare ajutor. Trebuie doar să pui cozonacul într-o folie de aluminiu într-o astfel de tigaie și să îl acoperi și cu un capac. Îl poți depozita fără griji, iar acesta va rămâne proaspăt și moale chiar și trei zile.

Și glazura te poate ajuta pentru că o glazură nu permite evaporarea umidității din aluat. Astfel, acoperă partea de deasupra a cozonacului cu glazură. Vei vedea cât de moale și pufos va fi și în următoarele zile.

Vizualizări: 1,560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: