Cum să pregătești rapid tiramisu la pahar!
Tiramisu la pahar este o rețetă de desert foarte ușor de preparat. Este un desert simplu și rapid, cremos și delicios și de care nu te mai saturi.
Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie ingredientele clasice pentru tiramisu.
Ingrediente necesare pentru 6 porții:
240 ml cafea
12-18 pișcoturi
2 linguri lichior de cafea/brandy (opțional)
240 ml smântână pentru frișcă (rece)
225 g mascarpone (la temperatura camerei)
60 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
Cacao pentru pudrare
Mod de preparare:
Prepară siropul de cafea: amestecă cafeaua fierbinte cu lichiorul, toarnă într-un vas mare și lasă deoparte să se răcească.
Prepară crema: într-un bol mare, bate smântâna pentru frișcă, extractul de vanilie și zahărul până se formează vârfuri ferme.
Într-un alt bol, bate mascarpone până devine moale și încorporează ușor frișca bătută în mascarpone. Transferă crema într-un poș și pune deoparte.
Asamblare: înmoaie pișcoturile în amestecul de cafea, așază în fundul paharului (rupe pișcoturile în bucăți ca să încapă frumos un strat uniform la baza paharului).
Pune un strat de cremă, un strat de pișcoturi, unul de cremă, încă un strat de pișcoturi și încă un strat de cremă. Acoperă și refrigerează pentru cel puțin 4 ore sau peste noapte. Înainte de servire, pudrează cu cacao.