Prepară acasă înghețată delicioasă și aromată cu afine
Înghețata este desertul de sezon care poate fi preparat acasă în numeroase sortimente. Nimic nu egalează însă gustul și aroma înghețatei cu afine care are și un colorit aparte dat de fructele de pădure.
Înghețata de casă cu afine este o rețetă foarte simplă dar și foarte rapidă.
Ingrediente:
4 gălbenușuri
120 g zahăr
200 ml lapte
200 g afine (proaspete sau congelate)
100 g zahăr
5 g pectină
400 ml smântână pentru frișcă 33-36%
Mod de preparare:
Punem gălbenușurile într-o cratiță și le omogenizăm și încorporăm 120 g zahăr. Încorporăm și laptele, după care punem cratița pe foc mediu. Amestecăm continuu cu telul până compoziția dă în clocot, după care o fierbem timp de 1 minut.
Transferăm compoziția într-un bol, acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Punem afinele într-o cratiță, împreună cu 100 g zahăr și amestecăm bine după care adăugăm și pectina.
Punem pe foc și amestecăm continuu până compoziția dă în clocot, după care o fierbem timp de 2 minute apoi o transferăm într-o tavă.
Acoperim suprafața compoziției cu folie alimentară și o lăsăm să se răcească la frigider.
Mixăm smântână pentru frișcă după care încorporăm crema pregătită anterior (lucrăm cu mixerul). Amestecăm bine compoziția de afine după care o încorporăm în amestecul cu frișcă.
Transferăm compoziția într-un vas, acoperim cu folie și dăm la congelator pentru minim 3 ore după care se poate servi.