Ce trebuie să adaugi în aluatul pentru dovlecei pane!

Dovleceii pane pot fi transformați dovleceii într-o gustare delicioasă. Dacă știi ingredientul secret care se pune în aluatul pentru dovlecei pane, aceștia vor ieși gustoși și crocanți.

Dovlecelul este o legumă ideală pentru o dietă sănătoasă datorită conținutului său ridicat de apă. Bogat în vitamine și minerale, acesta susține digestia și contribuie la reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Când ești în pană de idei în bucătărie, profită de legumele de sezon ca să îți diversifici meniul. Printre cele mai apreciate preparate ale perioadei de vară se numără dovleceii pane. Pentru a adăuga o notă de savoare aparte, există un ingredient secret ce face minuni în aluat. 

Dovleceii pane se gătesc rapid și cu puține ingrediente. Pot fi serviți cu un sos de roșii sau sos de usturoi cu smântână.

Atunci când prepari aluatul pentru dovleceii pane, trebuie să adaugi un ingredient care le va da un gust deosebit, parmezanul.

Pentru a obține dovlecei crocanți și aurii, secretul este să adaugi parmezan în oul pentru pane. Practic, trebuie să treci dovleceii prin ou cu parmezan, iar apoi prin pesmet. 

Ingrediente:

2-3 dovlecei

2 lingurițe de sare

200 gr făină

200 ml de apă minerală

sare și piper

ierburi aromate

200 ml de ulei pentru prăjit

2 căței de usturoi

150 gr de pesmet

100 gr de parmezan

Mod de preparare:

După ce ai spălat dovleceii, taie-i în felii subțiri și presară sare deasupra. Lasă-i timp de 10 minute pentru a elimina excesul de apă, apoi tamponează-i cu un prosop de bucătărie pentru a-i usca.

În continuare, te poți apuca de pregătirea aluatului. Într-un bol curat se adaugă făina, sarea, piperul și ierburile aromate, după gust. Apoi, toarnă puțină apă minerală pentru a obține o compoziție omogenă. 

Într-un bol separat, bate ouăle și adaugă parmezanul ras. Folosind o furculiță, trece feliile de dovlecel prin compoziția de făină, apoi prin oul cu parmezan, și la final prin pesmet.

Fiecare felie de dovlecel va fi așezată cu grijă în tigaia cu ulei încins. Pentru o variantă mai sănătoasă, poți coace dovleceii pane în cuptor timp de 15-20 de minute. 

Vizualizări: 5,675

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: