Rețeta pentru a conserva vinete la borcan și la congelator!
Vinete au început să apară și în piețe iar prețul acestora nu mai e atât de mare. Dacă doriți să le conservați pentru iarnă puteți opta pentru două variante, la borcan și la congelator.
Pentru a prepara această rețetă de vinete pentru iarnă aveți nevoie de:
6 kg vinete proaspete (aprox, 4 kg vinete coapte și curățate)
30 ml suc de lămâie (pentru fiecare kg de vinete coapte)
7,5-8 g sare (pentru fiecare kg de vinete)
Mod de preparare:
Coacem vinetele și le curățăm. Le lăsăm să se răcească după care le dăm la frigider pentru 12-24 de ore. A doua zi, pregătim pachețele de câte 1 kg de vinete: punem vinetele în pungi pentru congelator, scoatem aerul și le închidem bine apoi le dăm la congelator.
Pentru varianta la borcan, punem vinetele pe tocător, le mărunțim și le transferăm într-un bol. Adăugăm zeama de lămâie, sarea și amestecăm bine. Transferăm vinetele în borcane spălate și sterilizate, așezate pe o tavă metalică.
Dăm tava cu borcanele umplute (fără capac) la cuptor și le lăsăm o oră la 160 de grade C.
După o oră, batem ușor borcanele de masă ca să iasă bulele de aer după care le închidem cu capace. Le acoperim cu o pătură și le lăsăm să se răcească treptat, timp de 2 zile.