Cum păstrăm merele mai mult timp

Pentru a păstra merele mai mult timp, este important să urmezi câțiva pași esențiali pentru a preveni stricarea lor și pierderea prospețimii. Alege mere fără urme de lovituri, tăieturi sau pete moi, deoarece acestea se vor strica mai repede.

Merele mai tari, cum sunt cele din soiurile Granny Smith, Fuji sau Jonathan, au o durată de viață mai lungă decât soiurile moi.

Merele se păstrează cel mai bine la o temperatură între 0-4°C (zona de jos a frigiderului). Astfel, ele pot rămâne proaspete timp de 4-6 săptămâni. Dacă nu ai suficient spațiu în frigider, poți să le depozitezi într-un beci sau o cameră bine ventilată, la o temperatură de aproximativ 5-10°C.

Merele eliberează etilenă, un gaz care accelerează coacerea altor fructe și legume. Păstrează-le departe de alte produse sensibile la etilenă, cum ar fi bananele, cartofii sau ceapa, pentru a preveni stricarea prematură. Dacă ai mai multe mere, pune-le într-un singur strat sau separă-le cu hârtie pentru a preveni deteriorarea din cauza contactului.

Pune merele în pungi de plastic perforate sau pungi speciale pentru fructe care permit aerisirea, pentru a reduce pierderea de umiditate și a preveni formarea mucegaiului. Verifică merele în mod regulat și îndepărtează orice măr care prezintă semne de stricare (pete moi, lovituri), pentru a preveni afectarea celorlalte mere din proximitate.

Dacă vrei să le păstrezi pentru o perioadă și mai lungă, poți tăia merele în felii, să le stropești cu suc de lămâie (pentru a preveni oxidarea), apoi să le pui la congelator. Acestea pot fi păstrate congelate până la un an.

Poți, de asemenea, să usuci merele în cuptor sau într-un deshidrator. Merele uscate pot fi păstrate luni de zile. Un alt mod este să faci compot, dulceață sau să le conservi prin alte metode (conservare în sirop, murare etc.).

Dacă urmezi acești pași, vei reuși să păstrezi merele proaspete și sănătoase pentru o perioadă mai îndelungată.

Vizualizări: 230

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: