Rețetă rapidă și ușoară de fasole verde la borcan
La început de toamnă, toate gospodinele pregătesc o varietate de conserve la borcan pentru iarnă. Printre acestea se numără și fasolea păstăi la borcan, o rețetă simplă prin care puteți păstra savoarea fasolei și pe timp de iarnă.
Pentru rețetele de fasole verde la borcan poți folosi atât fasole verde, fasole galbenă sau fideluță. Trebuie să știi că fasolea verde opărită înainte de a fi pusă la borcan se va păstra mai bine, pe termen lung, în timp ce fasolea crudă va avea nevoie de condiții diferite de depozitare, într-un loc răcoros și întunecat.
Ingrediente:
1 kg fasole verde păstăi;
Câte o linguriță de sare grunjoasă pentru fiecare borcan de fasole;
Apă.
Mod de preparare:
Spală fasolea verde și îndepărtează-i capetele. Lasă-le mai mari, ori taie-le în bucăți mici, potrivite pentru borcanele alese. Alege o cratiță mare, pune apă, iar când aceasta fierbe, pune păstăile și lasă-le să fiarbă pentru 5 minute. Scurge-le apoi de apă și pune-le în borcane curate, adaugă peste apa în care au fiert. Pune câte o linguriță de sare în fiecare borcan, închide ermetic borcanele și depozitează-le într-un loc răcoros și uscat.