O familie din Tismana cultivă și vinde "lufa", bureți naturali de vase și corp 

Doi tineri stabiliți de câțiva ani în Gorj, din dorința de a trăi sănătos și de a experimenta viața la sat, cultivă o plantă mai puțin cunoscută. Este vorba de lufa, o legumă înrudită cu castravetele care recoltată timpuriu poate fi comestibilă, iar ajunsă la maturitate poate fi folosită ca burete natural de spălat vasele.

Andreea și Dumitru sunt doi tineri care iubesc natura, viața sănătoasă și traiul la sat. S-au stabilit în urmă cu câțiva ani în satul Gornovița, de la Tismana, și practică permacultura. Mai exact cultivă legume în pământ nesăpat și folosesc doar îngrășăminte naturale de la animale.

Cei doi consumă preponderent, dacă nu în totalitate, tot ce produc în gospodărie, iar printre plantele lor cultivate se găsește și lufa, o plantă mai puțin cunoscută în Gorj.

Pentru că producția de anul aceasta de lufa a fost una bună, tinerii din Tismana au scos la vânzare surplusul.

"Bureți și semințe de Lufa, disponibile, din cultura de anul acesta. Am câteva bucăți în plus, așadar oferta este limitată! Lufa crescută 100% natural, se dă la bucată. Varianta naturală și biodegradabilă pentru bureții de vase și de corp. Scrub natural pentru piele, merge perfect cu săpunul de casa, de galbenele.  Este 30 lei bucata mare, 15 lei bucata mică și 10 lei plicul de semințe", a spus tânăra.

Pe lângă tot felul de preparate făcute cu legume din grădină, Andreea și Dumitru au făcut și săpun de casă din flori din curte.

Galerie foto




Vizualizări: 1,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: