Un loc de vis. Cabana A-Frame pentru turiștii romantici!

Și-au pus locuința de weekend la dispoziția turiștilor și nu au dat greș. Este decizia luată de o familie din Târgu-Jiu care ținea degeaba casa construită în comuna Runcu. Pentru că localitatea are potențial turistic, gorjenii au decis să primească turiști. Fac asta de peste zece ani, iar ca să fie în pas cu cerințele turiștilor au construit și o cabană A-Frame care este preferata oaspeților care-și doresc intimidate și liniște în mijlocul naturii.

”Young Valley” este locația pe care un manager și o profesoară din Târgu-Jiu o deschid pentru turiștii veniți la Runcu și care vor vor liniște, intimitate și o priveliște deosebită. 

”Numele pensiunii vine de la Valea Tânără, zona în care este locația și care este străbătută de pârâul Bâltișoara. Sunt de fapt locuințele noastre pe care le punem la dispoziția turiștilor. A-Frame este acum la mare căutare. Inițial am făcut căbănuța pentru noi și pentru că o țineam degeaba am decis să o închiriem turiștilor care ajung în zonă. Sunt foarte căutate aceste construcții nordice, pentru că majoritatea care ajung aici caută liniște și peisaje, iar zona noastră este foarte ofertantă”, povestește Ion Ecobescu.

Pentru cei doi târgujieni, turismul nu este încă o sursă de venit constant, deși nu duc lipsă de turiști: ”Nu ne ocupăm doar de turism, pentru noi este un hobby. Noi avem și Casa Rustik, care este la câteva sute de metri de căbănuța A-Frame, și e amenajată în stil rustic. E construită de pe timpul lui Ceaușescu și am amenajat-o ca o casă de vacanță pentru noi, ca să venim în weekend. Noi locuim cu turiștii în casă pentru că ne place să socializăm cu ei, avem și o mică grădină, pot să ia de acolo ce vor, sau câte un fruct, mai scoatem o țuică, un vin, mai stăm de vorbă. Facem asta de 12 ani și dacă din banii strânși reușim să întreținem cabanele și să ne rămână și de un concediu noi suntem mulțumiți”. 

Cabana A-frame a fost construită în urmă cu 4 ani, iar investiția s-a ridicat atunci la 12.000 de euro. ”Are Jacuzzi și poate găzdui 4 persoane. Ea este preferata oaspeților care majoriatea vin din Craiova, Mehedinți și București, dar am avut și din alte zone ale țării dar și din strănătate din Austria, Italia, Germania Franța”, a mai povestit Ion Ecobescu.

O noapte de cazare la Cabănuța A-Frame din ”Young Valley” variază între 500 și 600 de lei pe noapte.

Vizualizări: 766

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: