Cultivă legume fără pesticide chiar lângă Târgu-Jiu. Vând pepene verde și la începutul toamnei 

O familie din Târgu-Jiu produce legume fără pesticide. Demonstrează acest lucru cu buletinele de analize făcute fiecărui produs din grădină, tocmai pentru a evita orice suspiciune legată de calitatea legumelor. Mai mult decât atât, chiar  lângă Târgu-Jiu produc lubeniță, pe care o vând chiar și toamna iar în viitor vor să mărească producția.


Alin și Bianca Curălea, un inginer și o economistă, s-au apucat dintr-o joacă să crească animale și să cultive legume, iar acum totul a devenit pasiune, stil de viață, dar și sursă de venit. 


"Totul a început cu doi iezi pe care i-am adus în curte ca să se joacă copilul cu ei, apoi am decis să cumpărăm mai multe animale, am obținut și fonduri prin AFIR și suntem printre care ne-am ținut de treabă și după finalizarea proiectului. Cu timpul am pus și în grădină. La noi ziua începe la 6 dimineața și se termină seara târziu, nu ne plângem...ne descurcăm", povestește Bianca.


De patru ani produc și legume, și, ca să nu existe suspiciuni cu privire la calitatea acestora, cei doi producători au solicitat analize pentru fiecare timp de legume crescute în grădină.


"Am făcut analize la tot ce producem pentru a elimina orice suspiciune că folosim pesticide și ale prostii. Pentru că pe rețele de socializare au tot apărut discuții legate de acest subiect, am solicitat sprijinul Camerei Agricole Gorj, de unde a venit un specialist, a recoltat probe și avem buletine de analize pe fiecare produs că nu folosim pesticide. Producem roșii, castraveți, vinete, ardei, fasole verde”.


Vedeta din grădină familie Curălea este lubenița, pe care o comercializează și la începutul toamnei.


"Și lubeniță producem de vreo patru ani. Suntem printre puținii din Gorj cu acest produs. Anul acesta, de pe o suprafață de 10 ari am produs cam 8 tone de lubeniță, iar la anul vrem să ne extindem. Noi locuim în Cartierul Ursați de ferma o avem în satul Frățești pentru că acolo aveam o suprafață de teren suficientă, pământul este bun și mai mult decât atât, cu autoritățile de la comună am găsit înțelegere mai bună și comunicare. In viitor vrem să extindem cultura de lubeniță pentru că merge bine. Chiar și acum pe final de sezon noi încă vindem", a mai spus Bianca Curălea.


Anul agricol nu s-a terminat pentru familia Curălea pentru că acum începe recoltarea verzei.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: