Face mese din lemn masiv cu rășină epoxidică

Un tânăr din Gorj încearcă să formeze o nișă nouă de clienți în materie de articole de mobilier. Creează mese din lemn masiv și rășină epoxidică cu diferite tematici și speră că în viitor pasiunea aceasta pentru prelucrarea altfel a lemnului să devină sursă de venit.

Cătălin Pasere are 30 de ani și lucrează de ani buni în domeniul prelucrării lemnului. Mai exact proiectează mobilă, face design grafic, dar și publicitate, iar de ceva timp a învățat o altă tehnică de prelucrare a lemnului.

"În timpul liber fac mese din lemn masiv și rășină epoxidică. Am văzut această tehnică pe rețelele de socializare și mi-a atras atenția și am zis să încerc și eu. Aceste tehnici au o nișă nouă pe piața din România. Eu am învățat această tehnică de pe rețelele și mi-a luat ceva timp, pentru că procedura nu este una simplă", a spus tânărul gorjean.

Cu lemn masiv de nuc și cireș, rășină epoxidică și cheltuieli destul de mari, tânărul din Gorj creează modele noi de mese și unice.

"Folosesc lemn masiv și rășină epoxidică, iar modelul și culorile le stabilesc împreună cu fiecare client, în funcție de ce își dorește. Pentru o masă de 60/90 lucrez două săptămâni. Este destul de greu de lucrat cu rășina, iar eu și în momentul de față întâmpin greutăți. Trebuie făcute bine îmbinările dintre rășină și agentul de întărire, trebuie stabilită cantitatea corectă și nu fac asta mereu. E o activitate după program, lucrez când ajung acasă, dar vreau să fac din această tehnică o sursă de venit din care să trăiesc", a mai spus Cătălin.

Un prim pas în acest sens a fost deja făcut. Tânărul a investit 50.000 de euro într-un atelier în care va lucra aceste mese și are ceva planuri de viitor. 

"Mi-am făcut atelierul în comuna Arcani și am investit 50.000 de euro în utilaje. Am reușit și facă până acum vreo 20 de mese de șah și vreau să deschid o nouă nișă. Mese cu anime-uri. De exemplu o masă cu Naruto poate costa între 4.000 și 5.000 de lei. Lucrez la câteva proiecte de viitor în sensul că vreau sa intru în domeniul HoReCa cu câteva modele de platouri și mese. Creațiile mele sper să ajungă în pensiuni, hoteluri și restaurante", a mai adăugat Cătălin.

Vizualizări: 1,738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: