Cine a cerut și a obținut falimentul pentru ACS Viitorul Târgu Jiu!

Cum era de așteptat după neprezentarea de etapa trecută, ACS Viitorul Târgu Jiu a intrat în faliment marți. Interesant e însă faptul că solicitarea de urgentare a analizei dosarului de faliment s-a produs la cererea conducerii clubului susținut de Nicolae Sarcină.

ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu aștepta de mai mult timp  ca Tribunalul Gorj să-i declare falimentul și, astfel, să pună capăt agoniei în care a ajuns de câteva săptămâni. 

Deși un nou termen în procesul falimentului fusese dat în urmă cu o lună pentru luna ianuarie 2025, ACS Viitorul a acționat rapid și și-a cerut falimentul mai repede, acum, pentru a nu mai juca în campionatul Ligii 2 în weekend, când ar trebui să organizeze meciul cu Unirea Ungheni, în cadrul etapei a 10-a.

Acesta ar fi fost al doilea joc în care echipa nu se prezenta, urmând ca FRF să o excludă din competiții și toate rezultatele înregistrate în acest sezon să fie anulate.

Soluția găsită de cei de la ACS Viitorul, pentru a nu mai organiza un meci a fost, conform datelor de pe site-ul Tribunalului Gorj, preschimbarea termenului de judecare a falimentului clubului din data de 21.01.2025, obținut în urmă cu o lună, pentru data de 15.10.2024, adică pentru marți.

Materia Juridică este ”faliment”, iar obiectul este ”deschiderea procedurii la cererea debitorului”, care debitor este Asociația Clubul Sportiv Viitorul Târgu Jiu, în care parte sunt nu mai puțin de 24 de creditori, printre care FRF, AJF Gorj, Municipiul Târgu Jiu, jucătorul Alexandru Core, antrenorii Dorinel Grecu și Alexandru Ciobanu, dar și mai multe firme ale patronului Nicolae Sarcină sau ale ginerelui acestuia, fostul președinte al clubului, Alin Zgripcea.

Având în vedere situația clubului, și faptul că ”debitorul” a solicitat singur, în de urgență, un nou termen de judecare a falimentului, acum, nu în luna ianuarie a anului viitor, verdictul a fost clar, declararea falimentului pentru ACS Viitorul Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: