Cum îţi poţi amenaja simplu o grădină verticală
Grădina verticală implică un spațiu mai mic sau mai mare în care să cultivi plante specifice acestui tip de creștere verticală. Dacă aspectul estetic nu ți se pare suficient pentru a-ți construi o grădină verticală în living, ei bine, află că o astfel de grădină nu doar că va arăta bine indiferent de unde o așezi, ci îți va și purifica aerul.
Îți poți construi propria grădină cumpărând rafturi sau kituri speciale de la magazinele de bricolaj.
În funcție de modelul de grădină ales, vei avea nevoie de polițe suspendate, vase pentru plante curgătoare și paleți din lemn pe care vor fi așezate vasele cu plante. Opțional, poți alege PET-uri sau alte tipuri de recipiente pe care va trebui să le fixezi pe perete sau gard.
O grădină verticală are mai multe beneficii. În primul rând, oferă o schimbare de peisaj oriunde ai aşeza-o. Cu o astfel de grădină verticală poți masca un perete inestetic, de exemplu, sau poți da un strop de viață curții. Un avantaj important al acestor grădini verticale este reducerea temperaturii clădirilor urbane. Potrivit unui studiu în orașe, căldura solară este absorbită, în condiții normale, de drumuri și clădiri. Însă o grădină verticală, datorită suprafețelor plantelor care transpiră, temperatura acestora crește cu doar 4-5 grade Celsius, uneori chiar și mai puțin. Cu alte cuvinte, mare parte a celor care aleg o grădină verticală se gândesc la rolul izolator al „pereților vii”.
O astfel de grădină verticală poate fi așezată pe un perete interior al livingului, în balcon sau într-un colț din birou, pe pereții externi ai casei sau în curte, pentru a-ţi înfrumuseţa spaţiul de relaxare. E bine de știut că o grădină de acest fel are nevoie de trei lucruri de bază: lumină, temperatură potrivită și apă.