Reţetă rapidă de cartofi la tavă

Cartofii sunt mereu la îndemână şi uşor de pregătit, dar nu numai cartofii prăjiţi se pot prepara rapid. Există şi alte reţete cu cartofi care se pot prepara chiar mai repede decât cartofii prăjiţi, pentru că nu se mai pierde timp tocând cartofii. Cartofii la tavă se prepară rapid şi necesită ingrediente simple şi la îndemână în bucătărie. Vă prezentăm o reţetă spectaculos de simplă de cartofi la tavă cu unt, sare, piper, cimbru și usturoi.

Ingrediente: 700 grame de cartofi, 4 linguri de unt, 1 linguriță de cimbru, sare după gust, piper negru (măcinat) după gust, 1 lingură de suc de lămâie, 2 căței de usturoi.

Mod de preparare: Pentru început se încălzește cuptorul la 250 grade Celsius.

Se amestecă untul topit cu sare, piper și cimbru. Cartofii se taie rapid în felii groase de 2-3 cm. Treceți feliile de cartofi prin amestecul de unt și condimente. Puneți-le apoi într-o tavă adâncă, într-un singur strat. Dați la cuptor și coaceți timp de 15 minute pe o parte. Scoateți tava din cuptor şi întoarceți cartofii. Dacă doriți, puteți turna puțin suc de lămâie peste cartofi şi adăugați usturoiul tocat. Mai coaceți în cuptor timp de încă 15 minute şi sunt gata. La final puteți decora cu pătrunjel.

Vizualizări: 2,325

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: