Cartofi pai fără ulei şi fără efecte nocive pentru organism

Te-ai decis să mănânci sănătos, dar nu vrei să renunţi la mica plăcere a cartofilor pai? Află că se poate să îi prepari şi fără ulei, mai ales dacă eşti la dietă şi trebuie să reduci caloriile din masa zilnică.

Poţi găti acasă cartofi pai la cuptor fără a-i mai prăji clasic, în ulei. Deci fără acele efecte nocive despre care ni se spune că fac rău organismului. Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 10 cartofi, 4 albușuri de ou, sare, boia dulce, piper negru.

Mod de preparare:

1. Pentru început, spălăm și curățăm cartofii. Îi tăiem în fâșii cu grosimea de 1 cm.

2. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare și densă.

3. Adăugăm sare, boia și piper. Amestecăm bine, pe urmă adăugăm cartofii pregătiți anterior.

4. Așezăm uniform cartofii pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 220 de grade timp de 10 minute. Scoatem tava din cuptor și îndepărtăm hârtia de copt. Se coc apoi cartofii până se rumenesc frumos.

Vizualizări: 3,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: