Cum poate ajunge ACS Viitorul Târgu Jiu mai rapid la faliment!

ACS Viitorul Târgu Jiu, echipa adusă din județul Vâlcea și care joacă la Severin, riscă excluderea din campionatul Ligii 2.  Jucătorii sunt în grevă, neplătiți de mai multe luni, juniorii nu se mai prezintă la antrenamente și meciuri, iar dacă echipa nu se prezintă la meciul din weekend va fi exclusă din campionat și va intra în faliment.

Dacă nu se va schimba nimic în aceste zile și ACS Viitorul Târgu Jiu nu se va prezenta nici la meciul de acasă cu Unirea Ungheni, atunci echipa susținută de Nicolae Sarcină va fi exclusă din campionat, conform regulamentului, pentru două neprezentări.

„N-ar fi exclus ca aceasta să și fie intenția conducerii clubului: ca echipa să fie exclusă din competiție, nu să facă, din proprie inițiativă, cerere de retragere din campionat, cu toate că președintele său spune că i-ar fi ușor să informeze FRF despre acest abandon.  Însă, retragerea din campionat ar cauza procesului aflat deja pe rol la Tribunalul Gorj, care judecă speța prin care ACS Viitorul Târgu Jiu, club aflat în insolvență, a respectat sau nu planul de reorganizare. În caz contrar, va fi declarat falimentul clubului!”, scrie liga2.ro într-o analiză a situației clubului aflat la un pas de faliment.  Neavând echipă de fotbal, practic, clubul aflat în insolvență ar intra în faliment la următorul termen al procesului.

Printre societățile comerciale către care clubul are datorii și a ajuns în situația insolvenței, și acum i se cere falimentul, mai multe aparțin lui Nicolae Sarcină, chiar patronul din umbră al echipei ACS Viitorul Târgu Jiu!

O situația asemănătoare cu cea la care ar putea ajunge ACS Viitorul Târgu Jiu s-a întâmplat în sezonul 2022-2023. Atunci, Astra, fostă campioană a României în 2016, aflată în insolvență, ajungea la excluderea din Liga 3 pentru două neprezentări la meciuri, fiindcă nu mai avea jucători să-și poată disputa partidele. 

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: