Naționala a plecat în Lituania dar Bancu s-a întors acasă!

Nicușor Bancu, fundașul stânga al echipei naționale și căpitanul Universității Craiova, s-a întors singur în țară de la Larnaca. După victoria obținută de România cu Cipru, scor 3-0, Bancu a fost suspendat și nu avea drept de joc la meciul cu Lituania.

Următorul duel al jucătorilor pregătiți de Mircea Lucescu este cel cu Lituania, care se va disputa la Kaunas, marți, 15 octombrie. Reprezentativa României nu va putea conta pe unul dintre titulari, Nicușor Bancu.

Fundașul stânga a încasat în Cipru al doilea galben din această ediție a Nations League, după cel din duelul de debut, cu Kosovo, motiv pentru care va fi suspendat la următoarea partidă, situație similară cu cea întâmpinată la Euro 2024, când a ratat meciul cu Olanda. 

Din acest motiv, cei din staff-ul echipei naționale au decis ca Bancu să revină în țară, pentru a reintra în programul Universității Craiova, a anunțat iamsport.ro.

După victoria de la Larnaca, Mircea Lucescu a vorbit despre suspendarea lui Bancu și a recunoscut că o consideră o pierdere pentru națională: ”Îmi pare rău că l-am pierdut pe Bancu, ne-ar fi fost foarte util”. În plus, căpitanul Craiovei a spus că a simțit și ”ceva la picior”, motiv pentru care a preferat să fie schimbat mai devreme împotriva Ciprului: ”Sunt suspendat, simt și ceva la picior și am zis că este mai bine să ies pentru ca Alex să aibă minute înainte de meciul cu Lituania”.

Echipa națională a României a reușit să își continue parcursul perfect sub comanda lui Mircea Lucescu și în Cipru. Partida disputată la Larnaca s-a încheiat cu scorul de 3-0, după golurile înscrise de Dennis Man, Răzvan Marin și Radu Drăgușin, toate venite în prima repriză. Așadar, la jumătatea actualei ediții de Nations League, România are maximum de puncte, nouă goluri marcate și numai unul primit.

Vizualizări: 296

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: