România a luat cele trei puncte din Lituania! Remarcații lui Lucescu

România a plecat cu toate cele trei puncte din Lituania, unde s-a impus, scor 2-1, la capătul unui meci în care a fost condusă chiar din minutul 4. După fluierul final, Mircea Lucescu a numit doi dintre jucători, cu intenția de a-i lăuda pentru modul în care au evoluat.

Este vorba despre Radu Drăgușin, cel care a blocat multe dintre acțiunile periculoase ale adversarilor, respectiv Denis Drăguș, marcatorul golului decisiv. 

Fundașul central a recuperat mingea la marginea propriului careu și a avansat până spre jumătatea adversă de teren și i-a trimis lui Man, care l-a servit excelent pe Drăguș în apropierea porții apărate de Gertmonas, de unde atacantul a finalizat apoi fără emoții, cu un șut pe jos.

Mircea Lucescu s-a arătat încântat de faptul că Radu Drăgușin i-a ascultat indicațiile, exploatând spațiile libere lăsate de lituanieni, precum și de atitudinea lui Denis Drăguș, care a dat dovadă de altruism în multe momente și a fost extrem de util în compartimentul ofensiv.

„Fiecare jucător poate fi important pentru a duce acțiunea la finalizare. Drăgușin a făcut-o, a înțeles, a ieșit pe spații libere. Sunt mulțumit de el, de Drăguș, care a făcut un meci extraordinar. Contează sfaturile pe care le primește. Nu a fost egoist, nu a pierdut mingea aiurea. A atacat spațiile libere, a atacat în zonă centrală, s-a bătut cu acești jucători înalți”, a declarat Lucescu la Digi Sport.

Totodată, selecționerul a mărturisit că se aștepta ca elevii săi să aibă parte de un meci dificil, în special din cauza suprafeței de joc. Nici maniera de arbitraj nu i-a lăsat o impresie prea bună.

„Un meci dificil. Ne așteptam din cauza terenului, dar și că era șansa lor. Am plecat cu un handicap. Nu știu dacă penalty-ul a fost, dar după aceea echipa a jucat bine.

Dar cred că era normal, acum trei zile am jucat la 30 de grade. Pot să spun că am reușit să câștigăm duelurile de la mijlocul terenului. Am avut câteva ezitări. Poate necesitatea rezultatului a făcut să avem astfel de decizii.

Orice victorie ne dă încredere pentru viitor. Sper să ajungem la baraj. Dacă băieții vor câștiga în continuare, încrederea lor va fi uriașă”, a mai spus Mircea Lucescu după meciul care îi menține pe tricolori în fruntea grupei, cu 12 puncte din tot atâtea posibile.

Vizualizări: 973

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: