Termocentrala Rovinari nu va merge cu trei grupuri

Finalizarea modernizării grupului 5 Rovinari nu înseamnă că termocentrala va putea funcționa cu trei grupuri. Laurențiu Ciurel, directorul Termocentralei Rovinari, a spus în presa locală care ar fi motivele.

Primul este legat de lipsa de personal. Termocentrala nu are oameni care să asigure funcționarea celor trei grupuri pe cărbune, în același timp, pentru o perioadă mai lungă.

A două problemă ar fi legată de stocul de cărbune, care s-ar epuiza rapid în cazul în care termocentrala ar funcționa cu trei grupuri. "Ar presupune un consum de 25 - 28 de mii de tone pe zi, având în vedere calitatea foarte proastă a cărbunelui care vine. Nu cred că avem cum să păstrăm un ritm mai mult de 2-3 zile cu această cantitate, se golesc depozitele imediat”, a spus Laurențiu Ciurel.

Nici cererea de energie nu ar fi prea mare în această perioadă, dar sezonul rece bate la ușă. Dar, cel mai probabil grupul 5 modernizat va funcționa cu prioritate față de celelalte pe care le mai are Complexul Energetic Oltenia. (M.M.)

Vizualizări: 2,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: