Fost supraveghetor din CE Oltenia, despre împrumutul contestat: E o decizie bună

“Este o decizie bună!” A comentat Gabriel Giorgi, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, decizia companiei de a împrumuta Sucursala din Craiova cu un milion de certificate de dioxid de carbon. 

Dacă nu ar fi parafat acest împrumut, Craiova risca să rămână în frig pentru că nu a reușit să cumpere certificatele necesare. Așa a primit de la CEO certificate în valoare de 70 de milioane de euro.

„În opinia mea, este o decizie bună. Știți cât de greu i-a fost Complexului când nu găsea certificate și au ajuns la 97 de euro. Știți cât de rău e în genul acesta de situații. CEO și-a cumpărat certificatele și nu e în riscul de a primi vreo amendă. Poate până la sfârșitul perioadei, când CEO trebuie să cumpere certificatele, Craiova le va întoarce”, spune Gabriel Giorgi, director Medservmin și fost membru în CS al CEO. 

Deși multe voci din companie susțin că sunt șanse mici ca acești bani să fie recuperați de la Craiova, Giorgi se declară optimist. „Eu sunt convins că sunt garanții. Noi discutăm acum, dar sunt convins că este o măsură bună. Nu aș merge așa de departe încât să fac o afacere din împrumutul acesta. E de ajuns să recuperezi cu cât ai ajutat și e foarte bine. Știi că i-ai ajutat, rămân și ei în piață, Craiova nu o să aibă probleme cu agentul termic”, a mai adăugat Giorgi, într-o emisiune la Tele 3. 

Vizualizări: 1,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: