Gorjul are o singură plantație de nuci. Producția de anul acesta este foarte slabă!

La nivelul județului Gorj este o singură plantație de nuci luată în evidență, în comuna Bengești-Ciocadia. Deși plantația beneficiază de un sistem de irigații și soiul este unul foarte bun, anul acesta producția este sub așteptări. 


"Avem o plantație de nuci care se întinde pe o suprafață de 15-20 de hectare, este împrejmuită, are un soi foarte bun și beneficiază de sistem de irigație. Anul trecut am cumpărat și eu nuci de acolo, foarte mari, se sparg ușor și miezul e foarte bun. Înțeleg că anul acesta producția este sub cea de anul trecut. Anul ăsta e mai slab din cauza secetei", a declarat primarul din comuna Bengești-Ciocadia, Victor Georgia.

Și reprezentanții Direcției Agricole Gorj confirmă că seceta a afectat și nucii. "La nivelul județului Gorj avem o singură suprafață mai mare cultivată cu nuci, în comuna Bengești-Ciocadia. Este a unui domn din Hunedoara care are aici proprietăți și a făcut totul ca la carte. Producția este mai slabă ca anul trecut, din cauza secetei", a spus Valentin Priporeanu, directorul Direcției Agricole Gorj.


Micii producători din Gorj care au nuci, dar pe suprafețe mici, vând din producția anului trecut.

"Mai avem de vânzare nuci de anul trecut. Nucile se vând cu 5 lei kilogramul, iar miezul cu 40 de lei. Anul aceasta a fost un an destul de prost, nu a plouă, miezul nu s-a dezvoltat cum trebuie. Multe nuci sunt seci. O sa vedem dacă alegem ceva miez să vindem, că altfel nu putem să ne batem joc de clienți", a spus o comerciantă.

Galerie foto


Vizualizări: 606

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: