Încă o demisie la teatrul din Târgu Jiu

Actrița Reka Kovacs pleacă prin demisie de la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. Gestul vine după ce și alți actori au demisionat în ultimul an, cu toții dând vina într-un fel sau altul pe managementul Marianei Ghițulescu.

Venită la Târgu Jiu la începutul acestui an, Reka a făcut parte din distribuția spectacolelor “ULTIMII” și “Zborul”. Actrița a fost promovată de către actualul manager al teatrului, Mariana Ghițulescu, fiind foarte apreciată de colegi și de public.

”Faceți cunoștință cu cea mai nouă actriță a teatrului nostru, Reka Kovacs! Proaspăt absolventă a UNATC, dar având deja mai multe roluri la mai multe teatre din București”, este mesajul postat pe pagina Teatrului ”Elvira Godeanu” în luna februarie.

Din păcate, povestea a fost de scurtă durată. Ieri, pe grupul de WhatsApp al spectacolului “Zborul”, actrița a postat o scrisoare în care își dă demisia, mulțumind colegilor și echipei tehnice. Potrivit surselor, Reka a clarificat motivul plecării din teatru: comportamentul managerului Mariana Ghițulescu. Actrița spune că a fost umilită de către actuala conducere și nu își mai dorește să facă parte din echipa teatrului.

Scrisoarea se află, în prezent, și la secretariatul instituției.

De la instalarea în funcţie a managerului Mariana Ghiţulescu, peste 30% din personalul teatrului a părăsit instituția de cultură. Unii prin demisie, ceilalţi prin neprelungirea contractului de muncă.

Printre cei care au părăsit instituția de cultură se numără actorii: Radu Botar, Ana Negrescu, Iulian Marinescu, Mihai Rădulea, Vlad Rădulea, Adelina Puzdrea, Radu Tudosie și Marian Negrescu, întemeietorul Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,576

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: