Au gaze, dar încălzesc școlile cu lemne. Motivul!

Lemnele rămân sursa de bază pentru încălzirea școlilor, dar și a instituțiilor publice de la sat. În comuna gorjeană Săulești a fost introdusă rețea de gaze de 15 ani, dar școlile și primăria sunt încălzite tot cu lemne, pentru că este mult mai ieftin.

"Avem gaze în comună de 15 ani. Am făcut mereu extindere și acum gazele ajung și la ultima casă din sat. Vreau să vă spun că majoritatea școlilor nu au fost racordate, pentru că primăria are 170 de hectare de pădure și este mult mai ieftin să facem căldură cu lemne. O singură școală se încălzește cu gaze, a fost făcută nouă. Și parterul primăriei tot cu lemne îl încălzim, iar etajul fiind nou construit în avem racordat la gaze. Gazele sunt scumpe și dacă avem lemne de ce să nu scutim niște cheltuieli? Să vindem lemnul e mai greu, e procedura greoaie, așa că mai bine îl folosim. Să vedem cum va fi când o să facem reabilitarea energetică la școli", a spus primarul Constantin Drăghici.

Și în comuna vecină, la Turburea, sunt introduse gaze, și școlile au fost racordate la rețea, deși cheltuieli sunt mari.

"Avem și noi pădure și dacă facem socoteala cu lemne este mai ieftin, dar e și mai multă muncă. La gaze costă mai mult, dar e mai ușor și este și un astfel de confort. Cu gaze nu mai stăm să cărăm lemne, să spargem, nu ne trebuie fochist" , a spus primarul Ion Bârcă.

Vizualizări: 707

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: