Ce povestesc gorjenii care au ratat banii pentru Casa Verde „la mustață”

Banii pentru Programul "Casa Verde" s-au epuizat într-un minut și jumătate pentru regiunea Olteniei. Mulți gorjeni au ratat la mustață înscrierea în program și dau vina pe sistem. Un deputat de Gorj a sesizat Ministerul Mediului și reclamă că „miroase a hoție”.

Mulți gorjeni au ratat banii pentru "Casa Verde". Doar câteva secunde au făcut diferența. 

Un gorjean mărturisește că site-ul s-a blocat și a pierdut secunde prețioase până a încărcat un document. „E cea mai mare ticăloșenie. Oamenilor de rând li se induce ideea că vor fi beneficiari, dar e o bătaie de joc. Am încercat să mă încriu și după un minut mi-a fost respins dosarul pe motiv că nu mai sunt fonduri”, a spus un gorjean. „S-a blocat site-ul chiar la prima încercare. S-a rotit acea rotiță pe mijlocul ecranului mai bine de zece secunde, apoi am introdus iar documentele. Am făcut degeaba simulări și am scos un minut, dar ei au ținut site-ul blocat. Ei controlează site-ul și au fost probabil prea multe accesări”, a spus un altul.

„Și eu m-am uitat vreo 20 de secunde la rotița aia. Până și-a revenit site-ul și am putut băga toate fișierele, s-au epuizat deja fondurile. Poate ar trebui totuși alt sistem gândit. Nu suntem toți IT-iști, să știm să tastăm rapid. Ar trebui alt sistem să fie șanse pentru toți doritorii”, a spus un alt gorjean.

Alții au reușit să se înscrie cu succes. Într-un minut și jumătate s-au terminat fondurile.

Deputatul Radu Miruță a sesizat Ministerul Mediului și a spus că programul cu panouri fotovoltaice miroase a hoție. A testat personal și a tastat repede, dar degeaba.

„Depunerea dosarelor la AFM pentru panouri fotovoltaice miroase a hoție! Solicit Ministerului Mediului log-urile din popularea bazei de date pentru sesiunea de depunere de astăzi, unde personal am testat! Am suspiciuni rezonabile ca au fost încărcate dosare offline, înainte de a se fi pus sesiunea de depunere la dispoziția prostilor. Adică...au completat ei, pe ochi frumoși, de ieri-alaltăieri, direct in tabelul in care noi, cu ochii urați, trebuia sa ne concuram  la ora 10:00, care tastează mai repede. Iar noi, am gasit tabelul plin, dinainte. Ce au pus ei la dispoziție azi la 10:00, era deja plin, înainte de ora 10. I-a incurcat putin tehnologia, care lasa urme la care ei nu se gandesc. In timp ce încă nu se deschisese sesiunea de depunere programata pentru astăzi la ora 10:00 (poza de jos), pe website-ul AFM, apărea mesajul ca suma disponibilă a fost epuizată (poza de jos). Pai, cum sa se fi epuizat ceva ce încă nu se deschisese? Si nu, nu-i vorba doar de scripturi care completează automatizat! Nu mai vorbesc ca exista soluții tehnice pentru ca fix asta sa nu se întâmple”, a transmis parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: