Schimbări majore în campionat: vor fi 22 de echipe și vor promova 6!

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a anunțat modificări importante pentru următorul sezon din Liga 2. În viitorul sezon vor fi 22 de echipe și vor promova 6 cluburi!

Noul sezon din Liga 2 va debuta pe 5 august, dar cu modificări importante. În loc de 20 de echipe, la startul ligii secunde începând din sezonul 2024-2025 vor fi 22 de echipe, urmând ca la finalul stagiunii ce stă să înceapă să retrogradeze doar patru, iar din Liga 3 vor promova șase echipe.

Anunțul a fost făcut de către Răzvan Burleanu în cadrul unei conferințe de presă susținută în cursul zilei de joi, 13 iulie, la sediul Federației Române de Fotbal.

„Una dintre cele mai importante decizii se referă la următoarele sezoane din Liga 2. Am înregistrat o stabilitate financiară și un interes al cluburilor din Liga 2.

Am aprobat creșterea numărului de echipe de la 20 la 22 de echipe. Vom avea un campionat regulat cu 21 de meciuri, păstrând sistemul cu play-off și play-out. Șase echipe vor fi în play-off, 16 echipe vor fi repartizate în play-out, în două grupe, opt cu opt. Astfel încât, vom avea un campionat regulat cu 21 de meciuri, cu un singur tur. Vor retrograda tot cinci echipe, ultimele două clasate din fiecare grupă și una de pe locul șase, după un baraj. Pentru a trece la 22 de echipe, vom avea câteva modificări în sezonul care începe în 5 august. Astfel, în sezonul competițional 2023 – 2024, din Liga 2 vor retrograda doar patru echipe, iar din Liga 3 vor promova șase echipe, în loc de cinci. A șasea echipă va fi desemnată în urma unor jocuri de baraj între patru echipe dintre cele cinci echipe învinse în play-off-ul de promovare.

Vorbim despre creșterea numărului de jocuri și putem spune că ne apropiem de numărul echipelor din campionatele cu care vrem să concurăm”, a spus Răzvan Burleanu, la conferința de presă.

Vizualizări: 1,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: