Buburuzele elimină dăunătorii din solarii cu costuri minime 

Vremea din ce în ce mai caldă din ultimii ani a înmulțit dăunătorii din culturi. O mare parte dintre aceștia au devenit rezistenți inclusiv la tratamentele chimice de aceea mulți gospodari se întorc la agricultura eco și folosesc buburuze în solarii.

Pentru combaterea afidelor tot mai mulți fermieri apelează la controlul biologic.  Adică aduc alte insecte care să se hrănească cu cele care fac rău legumelor și fructelor iar buburuza este foarte eficientă.

Afidele sau păduchii sunt principalii dăunători din sere și solarii. Sunt coșmarul agricultorilor pentru că distrug rapid plantele pe care le lasă fără sevă. Furnicile sunt aliatul lor cel mai bun pentru că le transportă pe piciorușe. Pentru că de-a lungul timpului au dezvoltat rezistență la soluțiile chimice, unii fermieri folosesc acum împotriva lor o armă mai puternică și naturală: buburuza.

Larvele de buburuză pe „câmpul de luptă" își înțeapă inamicii pe care îi lasă paralizați. Pentru că fac treabă bună, fermierii le cumpără de la firme specializate.  Buburuzele se hrănesc cu cei mai periculoşi prădători care pot distruge plantaţiile. Costurile sunt minine, iar rezultatele garantate, spun  producătorii care au apelat la ele.

Puteți avea norocul să găsiți buburuze în zona în care locuiți dar ele se pot procura şi de pe internet. Ăn loc să plătească sute de lei pentru tratamente chimice pentru a elimina dăunătorii, producătorii care aleg această metodă ies mai ieftin și totul este ecologic, iar buburuzele se înmulţesc repede. 

Multe dintre ele vor rămâne în grădină şi, atât timp cât nu faci tratamente chimice şi le asiguri o diversitate mare de plante şi locuri pentru iernat, ele se înmulţesc, depun ouă şi rămân în grădină şi în anul următor.

O buburuză poate să depună până la 700 de ouă, în grupuri de câteva zeci, de obicei acestea le depun pe partea inferioară a frunzelor.

O buburuză poate consuma până la 60-70 de afide într-o zi, iar pe toată durata vieții, de un an,  până la 4000 de afide. 

Mai trebuie spus că păsările sau alți prădători nu o preferă, deoarece când este amenințată, buburuza împroașcă de la încheieturi un lichid galben, urât mirositor.

Galerie foto



Vizualizări: 1,023

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: