Dezamăgire mare la CSM Târgu Jiu: echipa nu e calificată în grupele EHF!

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu vor trebui să dispute un tur preliminar pentru a juca în grupele Cupei EHF. Conducerea clubului gorjean a aflat, cu dezamăgire,  că Gloria Bistrița este echipa care va juca direct în grupe deși ar fi trebuit ca CSM Târgu Jiu să fie calificată. 

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu trebuie să treacă de un tur preliminar pentru a putea evolua în grupele Cupei EHF. 

Deși CSM Târgu Jiu știa, conform regulamentului FRH, că va juca direct în grupele competiției, finalista Cupei României s-a trezit că va evolua într-un tur preliminar. În locul echipei din Târgu Jiu, EHF a anunțat că Gloria Bistrița va juca direct în grupele EHF European League, chiar dacă ambele echipe stăteau asemănător din punctul de vedere al coeficientului individual, a informat gsp.ro. „Sursele Gazetei Sporturilor au confirmat că la luarea deciziei au contat și informațiile oferite de FRH forului european”, scrie sursa citată.

Dezamăgirea e mare în tabăra gorjeană, acolo unde se știa că echipa va juca direct în grupe. 

„Și eu sunt puțin dezamăgit că nu vom juca direct în grupele competiției, așa știam conform regulamentului FRH, dar dacă așa s-a decis, așa va fi. Noi ne vom juca șansa în turul preliminar, unde sper să nu evoluăm contra Dunării Brăila și să aducem la Târgu Jiu o echipă cunoscută în Europa, pentru ca fanii să fie mulțumiți. Participarea în cupele europene este o mare realizare, o premieră pentru handbalul feminin din Târgu Jiu și un bonus imens pentru handbalul gorjean", a declarat pentru gsp.ro antrenorul CSM Târgu Jiu, Liviu Andrieș.

În ultimul tur preliminar, alături de CSM Târgu Jiu vor mai intra în competiție alte 17 echipe, printre care Nantes, Copenhaga, Borussia Dortmund sau Storhamar. Manșa tur se va juca în 11-12 noiembrie, iar returul o săptămână mai târziu.

Vizualizări: 1,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: