A fost lansat cel mai puternic încărcător de telefon

A fost lansat cel mai puternic încărcător care încarcă telefonul în 4 minute și 30 de secunde. Este vorba de o nouă tehnologie ce promite să aducă un nou record de încărcare a telefonului. 

O nouă tehnologie promite să aducă beneficii masive pentru utilizatorii de smartphone. Conform informațiilor publicate de Live Science, ar fi vorba despre un nou record de încărcare a telefonului.

Producătorii susțin că telefonul descărcat va fi din nou în stare optimă de utilizare în mai puțin timp decât durează redactarea unui e-mail. Potrivit sursei menționate, oamenii de știință au dezvăluit cea mai rapidă tehnologie de încărcare a bateriei din lume. Un telefon ar putea fi încărcat complet în mai puțin de 5 minute.

Tehnologia de încărcare rapidă de 320 de wați, denumită „320W SuperSonic Charge”, a fost dezvoltată de o companie chineză. 

Recordul încă în vigoare este stabilit de un alt mare producător chinez, prin tehnologie de 300 W. Aceasta încărcă un dispozitiv în 4 minute și 55 de secunde. Noul superîncărcător a fost lansat pe 14 august, la un eveniment tehnologic organizat la Shenzhen.

Capacitatea record de încărcare rapidă poate încărca bateria unui smartphone la 26% în 1 minut și la 50% în mai puțin de 2 minute. Este nevoie de 4 minute și 30 de secunde pentru a încărca complet un smartphone.

Spre deosebire de încărcarea convențională, în care energia este transferată către o singură celulă a bateriei sau către mai multe celule în succesiune, tehnologia de încărcare rapidă încarcă simultan mai multe celule ale unei singure baterii.

Oamenii de știință au miniaturizat fiecare celulă a bateriei în structuri stratificate pentru a împacheta mai multă capacitate de încărcare într-un spațiu mai mic, înainte de a plia patru celule ale bateriei pentru a imita forma panourilor de satelit, potrivit unui videoclip promoțional postat pe platforma socială X.

Vizualizări: 2,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: