Schimbările climatice modifică culoarea insectelor

Criza climatică schimbă culoarea insectelor, îngreunându-le astfel capacitatea de a se recunoaște între ele. Acesta aspect  ar putea duce la scăderea populațiilor multor specii. 

Aceste concluzii au fost raportate de cercetătorii australieni și germani care studiază diferite insecte. 

Modificarea culorii la mai multe specii de insecte complică găsirea partenerilor pentru împerechere. Din acest motiv, spun oamenii de știință, populațiile lor ar putea scădea deși multe insecte par să se adapteze bine la schimbările climatice.

Specialiștii cred că încălzirea globală reduce producția de melanină la insecte, responsabilă pentru intensitatea culorii. Un exemplu este fluturele Colias meadii din America de Nord, ale cărui aripi au devenit mai palide. Cu toate acestea, la fluturii din aceeași specie care trăiesc în alte regiuni, culoarea a devenit mai intensă. Aceasta situație îi derutează pe experți, deși aceștia sunt de acord că încălzirea globală influențează culoarea insectelor.

În prezent, cercetătorii încearcă să determine cum va afecta capacitatea de adaptare la schimbările externe viabilitatea și reproducerea populațiilor.

Vizualizări: 1,051

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: