Primarii așteaptă rectificarea bugetară ca pâinea caldă: „Dacă ne dau în noiembrie, mai bine să păstreze banii”

Primarii din județul Gorj așteaptă rectificarea bugetară, ca în fiecare an, pentru ultimul trimestru. Edilii au nevoie de bani pentru plata salariilor, a indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, pentru facturi, dar și pentru plata contribuțiilor la stat.

Spre exemplu, funcționarii Primăriei Cătunele și-au primit salariile luna aceasta, însă nu le-au fost virate și contribuțiile la stat, deoarece nu au mai fost bani.

„Aștept rectificarea ca pe pâinea caldă, la fel ca toate primăriile din județ. Nu mai sunt bani, și dacă nu vine rectificarea, o să murim încet cu toții. Ca să termin anul cu bine, aș avea nevoie de 500.000 de lei. Luna aceasta am reușit să dau salariile, dar nu am plătit contribuțiile la stat. Nu mi s-a întâmplat asta de 25 de ani de când sunt primar. Este un semn rău, ne așteaptă vremuri grele”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din comuna Cătunele.

Este nevoie de bani și la Primăria Bengești-Ciocadia, iar edilul așteaptă rectificarea cât mai repede. „Avem nevoie de rectificarea bugetară acum. Dacă ne dau bani prin noiembrie, mai bine să nu ne mai dea. Fonduri pentru salarii am, dar cu facturile nu știu cum o să mă descurc”, a spus Victor Geogia.

Și edilul din comuna Telești așteaptă o rectificare bugetară, pentru că nu mai are bani pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap. „Așteptăm și noi, ca toată lumea. Nu avem bani pentru plata însoțitorilor persoanelor cu handicap. Și la capitolul salarii suntem descoperiți și sunt sigur că aceste probleme sunt la toate primăriile. Totuși, sunt sigur că nu o să fim lăsați așa”, a spus Romulus Bîldea, primarul din comuna Telești.

Edilii din Gorj speră că, fiind an electoral și având în vedere apropierea alegerilor parlamentare și prezidențiale, nu vor fi lăsați fără bani, în ciuda ordonanței austerității.

Vizualizări: 584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: