Inundațiile din estul țării nu-i sperie pe primarii gorjeni: Ne-am luat toate măsurile de precauție

Inundațiile din estul țării nu îi sperie pe primarii gorjeni. Edilii din localitățile unde ploile creau probleme stau acum liniștiți pentru că și-au luat toate măsurile de precauție, însă în fața potopului și a unor calamități, ca în județele Vaslui și Galați, nimeni nu poate face nimic.

În orașul Tismana s-au înregistrat mereu probleme când cantitățile de ploaie erau semnificative, însă edilul de aici dă asigurări cetățenilor că acum situația este sub control.

„La noi probleme mari erau pe drumul județean, dar acolo s-au făcut toate podurile și podețele, și vreau să vă spun că, împreună cu cei de la Apele Române, am reușit să decolmatăm și trei râuri: Orlea, Izvărnuța și Sohodolul. Acum pot asigura că nu vor mai fi probleme”, a spus primarul din Tismana, Narcis Remetea.

Și în comuna Telești s-au construit, în ultimii ani, patru poduri menite să ferească populația de inundații.

„Am avut și noi probleme cu inundațiile, dar acum cred că totul este sub control. Au fost viituri și la noi, dar am reușit, cu bani de la Guvern pentru situații de urgență și prin programul Anghel Saligny, să construim patru poduri, trei în Telești și unul la Buduhala, excelente pentru populație, pentru a preîntâmpina aceste nenorociri”, a spus primarul comunei Telești, Romulus Bîldea.

Primarul din comuna Slivilești a avut probleme cu inundațiile încă din primii ani în fruntea localității. „Eu știu ce situații am avut când am venit la primărie, când apele au luat un localnic cu căruța și abia am reușit să îl salvez. De atunci am pus un accent deosebit pe această problemă și, cum am mai spus de nenumărate ori, nu am aruncat banii pe Hora Unirii, ci am făcut poduri, podețe, am decolmatat. Păi, când tu, primar, dai 300.000 de lei pentru o petrecere de trei zile, îți meriți soarta când vin puhoaiele. Chiar acum lucrez la un pod la Tehomir, care mă costă 1.200.000 de lei, și îl fac cu bani de la bugetul local. Nu am cerut un leu la nimeni”, a spus Sorin Bucurescu.

Un alt primar le recomandă celor din conducerea țării să se uite înapoi, la perioada Ceaușistă, și să tragă niște concluzii. „E mult de vorbit pe subiectul nenorocirii din Galați și Vaslui. Ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru Guvern că nu te joci cu natura. Să ia exemplu de pe timpul lui Ceaușescu, când se făceau diguri de sprijin, poduri, se decolmatau râurile, se curățau albiile. Eu nu am auzit să se mai facă din astea, mai ales în zonele de risc”, a spus primarul comunei Bengești-Ciocadia, Victor Georgia.

Vizualizări: 804

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: